ÜYELİK FORMUNDA KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

 

Okuyucular Gıda Turizm Kozmetik İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti.  (“Loris”) olarak; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetleri çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin sizleri bilgilendirmek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

  1. İşlediğimiz Kişisel Veri Kategorileriniz Nelerdir ve Bunları Hangi Amaçlarla İşliyoruz?                                      www.com

Ziyaretçilerimizin kişisel bilgileri Loris tarafından KVKK’nın 4.2. maddesinde öngörülen;

(i) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,                www.akkasgroup.com

(ii) Doğru ve gerektiğinde güncel olma,    

(iii) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,

(iv) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,

(v) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza

edilme,

ilkelerine uygun olarak, aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir.

Kimlik bilgileri (ör: ad, soyadı, cinsiyet, doğum tarihi), iletişim bilgileri (ör: adres, telefon numarası, e-posta adresi), müşteri işlem bilgileri (ör: sipariş bilgileri, ödeme bilgileri, favori ürün bilgileri, sepet bilgileri vb.)

  1. faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
  2. bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi
  3. finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi
  4. firma / ürün / hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi
  5. iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi
  6. iş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi
  7. iş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi
  8. iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi
  9. lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi
  10. mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi
  11. mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi
  12. pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi
  13. reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi
  14. müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  15. müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi
  16. talep / şikayetlerin takibi
  17. ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi
  18. saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi

amaçlarıyla işlenecektir.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Nelerdir?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz; üyelik formu, üyelik bilgileri sayfasını doldurmanız,  sepetinize veya favorilerinize ürün eklemeniz, sipariş vermeniz, satın almış olduğunuz ürünleri iade etmeniz, destek talepleriniz gibi internet sitemizi kullanımınız vasıtalarıyla kısmen veya tamamen otomatik olan yollarla toplanmaktadır.

  1. Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz, Loris tarafından; yukarıda açıklanan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda KVKK’nın 5. maddesinde belirtilmiş olan;

  1. Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  2. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla,      sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  3. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.                

     www.akkasgroup.com

  1. Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor Muyuz?   

    

Yukarıda bahsedilen kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, siparişinizin teslim edilebilmesi amacıyla kargo şirketine ve hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde grup şirketlerimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

  1. Kişisel Verileriniz İle İlgili Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

KVKK’nın ilgili kişilerin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Okuyucular Gıda Turizm Kozmetik İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti.‘ne ait “https://lorisparfum.com/” adresinde yer alan “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca sizlere kolaylık sağlaması adına hazırlanan “Veri Sorumlusuna Başvuru Formu”  aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusu: Okuyucular Gıda Turizm Kozmetik İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Adres: Sultan Orhan Mahallesi 1181/1. 5. Sokak Gebze/KOCAELİ              

Mail:  kvkk@loris.com.tr